„Klubrádió
A lényeg

Ma derülnek ki a felvételi ponthatárok

21/07/2022 07:01

| Szerző: Klubrádió

Idén 99 192 diák jelentkezett az ősszel induló felsőoktatási képzésekre.

Cdsütörtök este 8 órakor hirdetik ki az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak, írja az MTI.

A diákok 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kapnak arról, hogy melyik általuk megjelölt képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a ponthatárokról.

A felvi.hu statisztikái szerint idén 99 192 diák jelentkezett az ősszel induló felsőoktatási képzésekre.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. a fővárosban a Városligetben rendezi meg a Pont ott partit, ahol a felvételizők a ponthatárok mellett a felsőoktatási lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a ponthatárváró eseményen népszerű könnyűzenei előadók lépnek fel, továbbá számos felsőoktatási intézmény és az OH is információs pulttal várja az érdeklődőket. Így a felsőoktatási tanulmányok előtt állók tájékoztatást kaphatnak a többi között a felvételi, illetve a pótfelvételi eljárásról, a magyar állami ösztöndíjról és az egyetemi élet nyújtotta lehetőségekről.

A ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén sem csak a budapesti helyszínen kísérhetik figyelemmel, több vidéki városban, Debrecenben, Egerben, Győrön, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden, is lesz ponthatárváró rendezvény.