„Klubrádió
A lényeg

Liszicsanszk orosz kézen

4/07/2022 06:55

| Szerző: Klubrádió

Az ukrán hadsereg úgy ítélte meg, hogy a város védelme nem lehet fontosabb, mint a védők élete, ezért feladták a várost.

Az orosz hadsereg bejelentette, hogy sikerült elfoglalnia Liszicsanszkot, Szeverodonyeck dél-nyugati ikervárosát. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte Vlagyimir Putyinnal, hogy a teljes Luhanszk megye orosz kézre került – írja a 444.

A BBC cikke szerint bár az ukránok a délután folyamán még cáfolták, hogy a várost teljesen bevették volna az orosz csapatok, estére a hadsereg elismerte, hogy teljesen feladták Liszicsanszkot: "A város védelmének fenntartása fatális következményekhez vezetett volna" – közölték. "Az ukrán védők életének megőrzése érdekében a hadsereg a visszavonulás mellett döntött."

Az ukrán kézen levő kelet-ukrajnai Szlovjanszkban (Szeverodonyecktől illetve Liszicsanszktól körülbelül negyven kilométernyitre keletre) a város polgármesterének tájékoztatása szerint legalább hat ember meghalt, húszan pedig megsebesültek az orosz tüzérségi támadásokban.