„Klubrádió

Libernyákozást kapott a kormánytól a Twitter

30/09/2020 13:07

Nagyjából egy órán keresztól nem volt elérhető a magyar kormány oldala a Twitteren, a mikroblog-szolgáltató első magyarázata szerint azért, mert az About Hungary megsértette a szabályaikat. Kovács Zoltán államtitkár szerint pedig azért, mert úgy tűnik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ. A Twiter később közölte, tévedésből függesztették fel a fiókot.

Letiltotta néhány órára szerdán délelőtt a Twitter Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt. Erről Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár számolt be a Facebook-oldalán. A döntést a politikus szerint semmiféle figyelmeztetés nem előzte meg a mikroblog-szolgáltató részéről, és később sem érkezett rá magyarázat.

Kovács szerint mindez annak tükrében rendkívül érdekes, hogy az Európai Bizottság épp szerdán fogja publikálni első jogállamisági jelentését. „Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok” – értékelte a felfüggesztést a kormány pozitív külföldi imázsán dolgozó államtitkár.

Bár Kovács szerint a Twitter nem adott magyarázatot, a San Franciso-i cég a letiltás idején a 444.hu  szerint azért annyit közölt az oldal helyén, hogy az About Hungaryt azért függesztették fel, mert megsértette a szabályaikat. Délután fél 1 körül visszaállt az oldal, működtetője szerint szintén magyarázat nélkül.

A Twiter később közölte, tévedésből függesztették fel a fiókot.