„Klubrádió
A lényeg

Letartóztatták egy budapesti gyerekotthon pedofil nevelőjét

23/04/2024 14:48

| Szerző: Klubrádió

Letartóztatásba került egy férfi, mert a megalapozott gyanú szerint – a többi között – abuzált egy, a felügyeletére bízott kiskorút.

Az ügyészség azt közölte: a férfi 2023 tavaszán, egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval "a hatalmi helyzetét kihasználva szexuális cselekményt végzett". Továbbá azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy másik, nem az otthonban élő kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszes itallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a bódult állapotát. Egyszer, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit és szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. Az említett bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti – olvasható a közleményben.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványozta férfi letartóztatását, azzal az indokkal, hogy a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján a szökésnek, elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is reális a veszélye.

A nyomozási bíró – az ügyészségi állásponttal egyetértve – egy hónapra elrendelte a letartóztatást. A végzés egyelőre nem végleges.

(Kiemelt képünk illusztráció)