„Támogassa
A lényeg

Lemondott Gelencsér Ferenc a Momentum éléről, Donáth Anna visszatér

20/12/2023 18:00

| Szerző: Klubrádió

Lemondott Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke szerdán és a hvg.hu információi szerint így tesz a teljes elnökség is. A pártot a Momentum eddigi "arca", Donáth Anna vezetheti újra elnökként, de ezt még meg kell erősítenie a rendkívüli tisztújító kongresszusnak is.

Távozik a Momentum éléről Gelencsér Ferenc pártelnök és lemond a teljes elnökség is – értesült a hvg.hu szerdán délután, majd  az elnök azt posztolta a Facebookra, hogy átmenetileg vállalt feladata véget ér, Donáth Anna pedig visszatér. 

Gelencsér azt írta: "Másfél éve, egy rendkívül nehéz időszakban vállaltam el a Momentum elnöki pozícióját: a párt legnépszerűbb politikusa és akkori vezetője, Donáth Anna a gyermeke születése miatt nem tudta folytatni a Momentum vezetését. Saját feladatomnak azt tekintettem, hogy egyben tartsam a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre. Ma eljutottunk erre a pontra: Donáth Anna készen áll."

A pártelnök úgy folytatta: "Ezért a mai napon arra kértem Donáth Annát, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően, a párt Küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség. Én pedig továbbra is segítem a Momentumot, ahogyan azt 2016 óta teszem töretlenül."