„Köszönjük,
A lényeg

Lemondatta Fekete-Győr Andrást a Momentum

11/10/2021 07:07

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzéki miniszterelnökjelölti választáson a leggyengébben Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerepelt, aki ezután bejelentette, hogy pártján belül bizalmi szavazást kér maga ellen. Vasárnap este ez megtörtént, és a közgyűlés Fekete-Győr ellen szavazott. Ezután a Momentum közleménye szerint „Fekete-Győr András lemondott a Momentum elnöki pozíciójáról”.

A Momentum hat elnökségi tagja ezután is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan kiírják a tisztújítást.

 
Fekete-Győr András
Fotó: Mónus Márton / MTI
 

 

„Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető. Az előválasztási eredmény ugyanakkor megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen. Ezt is mérlegelte a Momentum Küldöttgyűlése, amikor szavazott a bizalmi indítványról. András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást.” (Telex)