„Klubrádió
A lényeg

Lekapcsolhatják a fűtést a biodómban

26/08/2022 10:55

| Szerző: Klubrádió

Ha a kormány nem veszi át a biodómot, lekapcsolja benne a fűtést a főváros. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesszerint mérlegelni kell, hogy aa szociális intézményekre, vagy egy üres haasználhatatlan épületre költsenek.

"Valódi dilemma, hogy mi legyen a biodómmal. Gyorsan eljöhet az a pillanat, amikor a városvezetésnek döntenie kell: az idősotthonait, szociális intézményeit fűti vagy egy üres, hasznavehetetlen építményre költ. Utóbbi fenntartása tavaly 625 milliót vitt el a fővárosi költségvetésből, az idén ez már közelíti az egymilliárdot, jövőre pedig az energiaárak függvényében 1,5-2 milliárdba is kerülhet" – mondta a Népszavának Kiss Ambrus.

A 444 összefoglalója szerint a főpolgármester-helyettes azt is elmondte, a kormány részéről még mindig nem érkezett válasz arra az ajánlatra, hogy vegyék át Budapesttől a projektet, mert a városnak nincs pénze befejezni az épületet. A kabinet és a fővárosi vezetés közötti egyeztetést nehezíti, hogy nincs Budapestért felelős kormánytag az új kormányban. Bár Lázár János korábban jelezte, hogy vinné a területet, de hivatalosan azóta sem rendelték hozzá a feladatkört. Kiss Ambrus szerint az is megtörténhet, hogy ha a kormány továbbra sem válaszol, a főváros egyszerűen felhagy az építmény őrzésével és fűtésével.