„Klubrádió
A lényeg

"Lehetséges, hogy a kormány távolságtartó politikája mögött anyagi okok - azaz orosz cégek élére kinevezett magyar vezetők állnak" – mondta Szijjártó 2008-ban

24/02/2022 14:26

| Szerző: Klubrádió

A korabeli lapokból azt is tudjuk, mit mondott Szijjártó Péter a Fidelitas Grúzia orosz lerohanása elleni tüntetésen, amikor még nem Putyinnak dolgozott (vagy legalábbis nem tudtunk róla): "Szijjártó Péter beszédében elmondta: az oroszok ugyanúgy kezelték Grúzia megszállását, mint azt tették 1956-ban Magyarországgal. A Külügyminisztérium hezitáló magatartására utalva hozzátette: lehetséges, hogy a kormány távolságtartó politikája mögött anyagi okok - azaz orosz cégek élére kinevezett magyar vezetők állnak." – vont párhuzamot a mai ukrajnai és a 2008-as grúziai megszállás között Hadházy Ákos.

"Azóta Szijjártó és főnöke mindent megtett Ukrajna nyugati integrációjának akadályozásáért, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az orosz diktátor, Putyin lerohanhassa Ukrajnát. Ő pedig Putyintól a "Barátságért" kitüntetést kapta. Remélem, ma is ott figyeg a zakóján" – áll a független képviselő Facebook-posztjában.