„Köszönjük,
A lényeg

Lázár '56-ról: az árulás a közös Kádárban és a mai ellenzékben

23/10/2022 01:46

| Szerző: Klubrádió

"Mert kedves barátaim, 2022-ben nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között" – aktualizálta a nemzeti ünnepet Lázár János építésügyi miniszter Makón. Érdekesség, hogy Ausztriát és külön Bécset ezúttal pozitív példaként említette a fideszes politikus, aki egy korábbi videójában az osztrák fővárosban tapasztalható "migránshelyzetet" borzasztónak írta le.

Ahogy a Telex írja, Lázár makói ünnepi beszédében azzal foglalkozott, hogy mi lett volna, ha másként alakul a forradalom sorsa. „Mi lett volna 1956 őszén, ha a forradalom nem csupán néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik? Mi lett volna 1956 őszén, ha nem vonulnak be az oroszok újra, és nem szállják meg Magyarországot?” – sorolta a kérdéseket a hallgatóságnak az építésügyi miniszter, majd így folytatta: „Mi lett volna 1956 őszén, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, és mondjuk Budapestet választják Szuez helyett? Mi lett volna, ha 1956 őszén egy honfitársunk, Kádár János nem árulja el Magyarországot?”

„A válasz erre a kérdésre, és talán ez ma mindenki számára világos és egyértelmű, egy ország neve: Ausztria. Hiszen 1955-ben Ausztriából kivonultak az oroszok, és lehetővé tették, hogy Ausztria és az osztrákok szabadon fejlődhessenek” – fogalmazott.

„Ha a fölzárkózás, ha a szabadság, egyenlőség, testvériség, ha a szabad világ, ha a jogállamiság és a demokrácia fokmérője ma egy hétköznapi ember számára Ausztria, akkor ha 1956-ban nincs megszállás és nincs hazaárulás, ma ugyanott tartanánk, ahol osztrák szomszédaink” – jelentette ki a miniszter.

A cikkben felhívták a figyelmet arra, hogy 2018-ban még egészen máshogy beszélt Ausztriáról Lázár. A választási kampányban drámai zenés videót forgatott Bécsben arról, hogy a bevándorlók miatt szerinte szemetes, piszkos és veszélyes hely lett az osztrák főváros.

Kádár és az ellenzék

Lázár az ukrajnai háborúra kitérve arról is beszélt, hogy „pártállástól függetlenül minden magyar embernek kötelessége elutasítani mindenféle megszállást, a közelünkben és a távolunkban egyaránt.”

Az ország legfontosabb küldetésének a függetlenség, az önállóság és az önrendelkezési jog megőrzését nevezte a miniszter. Ehhez azonban olyan politikai vezetőkre van szükség szerinte, akik a nemzeti szuverenitás, a nemzeti önrendelkezés, a nemzeti függetlenség ügyét tartják a legfontosabbnak. „Ha Kádár János 1956-ban nem árulja el Magyarországot, más lett volna a világ” – fogalmazott Lázár. Szerinte nem végeztek volna ki százakat, nem vetettek volna börtönbe tízezreket, nem kényszerítettek volna az ország elhagyására több százezer magyart. „Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy ma minden honfitársunk lássa, értse, kik azok, akik a haza ügyét szolgálják, és kik azok, akik akár keleti vagy nyugati megrendelésre, akár amerikai pénzből, készek és képesek feláldozni ennek az országnak az ügyét”.

Addig eljutott, hogy „ki kell vessük magunkból azokat a politikustársaimat, akik elárulják ennek az országnak az ügyét. (...) „Mert kedves barátaim, 2022-ben nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között. (...) A hazaárulás az hazaárulás, 1956-ban és 2022-ben is”. Ezzel az ellenzék külföldi kampánypénzére utalt.