„Klubrádió

Lantos Gabriella egészségügyi szakértő óva int a Fradi-meccstől

29/04/2021 16:35

| Szerző: Klubrádió

Az egészségügyi szakértő szerint nem szabad hinni a kormánynak. A Nemzet Hőseinek egyike is korainak tartja a nyitást.

Amint megvan a 4 millió beoltott, együtt szurkolhatunk szombaton! A jegyértékesítés már megkezdődött. – Kubatov Gábor, az FTC elnöke így tudatta Facebook-oldalán, hogy várják a nézőket a stadionba a Ferencváros–Mezőkövesd bajnoki meccsre. (Gulyás Gergely miniszter azóta jelezte, péntekre meglehet a 4 millió beoltott.)

A klub honlapján ismertetett feltételek ellenére Lantos Gabriella egészségügyi szakértő nagyon kockázatosnak tartja a lépést. Az Új Világ Néppárt politikusa közösségi oldalán óva intette a szurkolókat attól, hogy kimenjenek a rangadóra.

Szerinte a foci egyébként is erősen motiválta az elkapkodott nyitást, a kormány 4 milliós száma pedig csak az első oltást jelenti, nem a védettséget, ami csak a második dózis után alakul ki.

Tehát szombatra csak 1 millió 350 ezer ember lesz immunis. (…) 2 millió 650 ezer embert szánt szándékkal tesznek ki annak a kockázatnak, hogy egy meccsen, moziban vagy szállodában megfertőződhetnek.

Lantos Gabriella szerint a kormány felelőtlen, amit az emberek csak úgy tudnak kivédeni, ha nem hisznek a propagandának, mert a védettségi igazolvány (amit sokan az első oltás után megkaptak) dacára a beoltottak 2/3-a pillanatnyilag védtelen.

Kubatov Gábor egyébként a stadionnyitás beharangozásakor azt is bejelentette, elindítják a „Nemzet Hősei” kezdeményezést, hogy mások mellett megköszönjék az orvosok, ápolók áldozatos munkáját. Egyikük, Svéd Tamás intenzív terápiás főorvos168 Órának ugyanakkor éppen arról beszélt, hogy a korai nyitás miatt nem tudnak majd fellélegezni az egészségügyi dolgozók, mert „megint fordítva ülünk a lovon”.

(Forrás: 24.hu)