„A
A lényeg

Közös levelet írtak az ellenzéki pártok az Unió vezetőinek Orbánról

29/06/2021 21:02

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzéki pártok minisztetrelnök-jelöltjei közös levélben fordultak az Európai Unió vezetőihez, amelyben leszögezték, hogy bár szerintük Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból, a magyar emberek, továbbra is szeretnének tagok maradni.

Levélben fordultak az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is.

Az üzenetet a 444 is közölte:

„Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az Európai Unióból. Mi, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője. Ezért fordultunk levélben az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is! Levelünk célja kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásunkat, hogy Magyarországot megtartsuk az európai nemzetek családjában. Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi. Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé. Amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében!”

A közös levelet Dobrev Klára (DK, Liberálisok), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd, MSZP, LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) is aláírta.