„Támogassa
A lényeg

Kövér szerint nem biztos, hogy meg kell szavazni a svéd NATO-csatlakozást

17/09/2023 11:04

| Szerző: Klubrádió

„Amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal, abból egyenesen következtethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre” – mondta Kövér László házelnök párttársa, Bayer Zsolt Hír Tv-s műsorában.

A fideszes házelnök az EU és a demokrácia című oktatóvideóra utalt, amely a Partizánból ismert Gulyás Márton megszólalásával indul. A műsorvezető kijelenti benne, hogy Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassan megszűnt. Ebben a kisfilmben például a Népszabadság bezárásával vagy a CEU elkergetésével szemléltetik a magyar demokrácia hanyatlását.

Erről fogalmazott így Kövér Bayernek: "Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén."

 A teljes műsor vasárnap kerül adásba. A napokban Szijjártó Péter külügyminiszter lengette be a svédek NATO-csatlakozásának további blokkolását a film miatt, de szóba került a kormányinfón is, Gulyás Gergely azt mondta róla, hogy "Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat".

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)