„1%
A lényeg

Kövér Lászlónak hivatalos papírja van arról, hogy egy cenzor

2/12/2021 13:19

| Szerző: Klubrádió

Az előzmény: A munkavállalók minden nap veszítenek a jelenlegi kormánnyal” címmel tartott napirend előtti felszólalást 2015-ben Szél Bernadett, többen tartottak egy táblát a kezükben, az övén az állt: “Kivándorolni kényszerülő százezrek”. A Házelnök minden előzetes figyelmeztetés nélkül belé fojtotta a szót — kikapcsolta a mikrofonját. Szél Bernadett az ügyet Strasbourgig vitte — sikerrel.

"Győztem Kövér Lászlóval szemben Strasbourgban! Nagy meccs volt, de mostantól Kövér Lászlónak hivatalos papírja van arról, hogy egy cenzor. Márpedig ha egy nemzetközi bíróság (aminek magyar tagja is van jelen ügyben Paczolay Péter személyében) arra jut, hogy egy országban a házelnök egy cenzor, és ezt háromszor le is írja, annak az országnak a kormánya vagy megköszöni a házelnök munkáját és elküldi, vagy ki nem ejti a száján többet azt a szót, hogy jogállam. Más lehetősége innentől kezdve nincs." – írja a képviselő a Facebookon.

"Kövér László léte a magyar politikában annak a világos bizonyítéka, hogy Magyarország már nem jogállam és már nem demokrácia. Amikor nyerünk, egy pillanatra teljesen élesen látszik az, hogy nem mi "rendetlenkedünk", hanem a fideszes politikusok élnek vissza rendre a hatalmukkal, és ez a bíróság, ezzel szemben nincs apelláta. Két tanulság van számunkra: az egyik, hogy a pereket végig kell vinni, a másik, hogy igenis igazunk van, ne hagyjuk lenyomni magunkat, tartsunk ki, tegyük bele az energiát és tegyünk rendet a saját hazánkban! Ki a cenzorokkal a magyar parlamentből!" – zárul a poszt.