„Klubrádió

Kövér: A világ azoké, akik teleszülik

27/10/2020 22:24

| Szerző: Klubrádió

„Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik” - mondta Kövér László házelnök a Szabolcs megyei Cégénydányádon, Tisza István szobrának felavatásakor a szon.hu-nak adott interjújában, amelyet a 444 szemlézett.

Kövér László szerint azok, akik nem akarnak gyereket, az önfelszámolás útjára lépnek. Ezekkel az emberekkel nagyon nehéz, talán nem is érdemes vitatkozni, „de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn”. A házelnök a szon.hu-nak nyilatkozva hozzátette, a Fidesz dolgozik is ezért.

Ahogy a 444 idézi, Kövér Európa nyugati feléről azt mondta, sokáig azt hittük, fel kell zárkóznunk hozzájuk, le kell küzdeni egy történelmi elmaradottságot, de mára „nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk”, mert onnan „egy sor abnormalitással szembesültünk”. A Fidesz szerint a keresztény Európának a nemzetek sokszínűsége az alapja, és nyugaton ezt akarják felszámolni.

 
Szabó Tímea (Párbeszéd) táblán üzent a Parlamentben Kövér László házelnöknek (2020. május 5.) Kép: Facebook
 


A fideszes politikus azt is mondta: „a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély”. Úgy véli, a fiatalok értékrendjének összezavarodásával a közoktatáson keresztül lehet harcolni, ki kell mondani, hogy az nem lehet értéksemleges, hanem a nemzeti kultúra és értékrend átadását kell a fókuszába helyezni.

A jelenlegi ellenzéket szokása szerint ostorozva Kövér László arról is beszélt, hogy „sajnos, minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a »zacc«, amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett. Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert.”

(Címlapi kép: MTI)