„Klubrádió
A lényeg

Kovács Zoltán: Magyarország a legerősebb támogatója Ukrajna szuverenitásának

7/04/2022 14:23

| Szerző: Klubrádió

Orbán és Szijjártó rengeteget tett az Ukrajna és Oroszország közt dúló háború békés rendezéséért – állítja Kovács Zoltán államtitkár. Hozzátette, Ukrajna a Fidesz szerint beavatkozott a magyar választásokba, ezért kérette be a külügy az ukrán nagykövetet.

"Magyarország békepárti, és a kormány minden arra vonatkozó nyomásnak ellen fog állni, hogy Ukrajnának fegyvereket szállítson" – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában.

A 24.hu cikke szerint Kovács Zoltán azt mondta, hogy Orbán és Szijjártó rengeteget tettek az Ukrajna és Oroszország közt ddúló háború békés rendezéséért.

Azt, hogy bekérették a külügyminisztériumba Ukrajna budapesti nagykövetét, azzal indokolta Kovács Zoltán: "a diplomáciai, külpolitikai véleménynyilvánításnak vannak korlátai, ráadásul ez most együtt járt a magyarországi választásokba való beavatkozással", ezért rendelték be a nagykövetet.