„Klubrádió
A lényeg

Kőszeg fideszes polgármestere majdnem a rendőrséget riasztotta a gyerekrendelő mackói miatt

11/08/2021 10:33

| Szerző: Klubrádió

Básthy elvtársnak már meg se mondják, hogy lefestették a falat?

Az Összefogás Kőszegért Egyesület nevű civil lokálpatrióta szervezet önkéntesei a hétvégén mesefigurákkal és más illusztrációkkal festették ki a helyi gyerekorvosi rendelő falait, írja az ugytudjuk.hu. Ez a történet idáig meseszerű.

De akkor jött a gonosz boszorkány. Bocsánat, szóval felbukkant a fideszes polgármester.

Az 444.hu szerint két nappal később a fideszes Básthy Béla polgármester a Facebookon bejelentette, hogy kis híján rendőrségi feljelentést tett az ügyben, mivel azt állapították meg, hogy az önkéntesek engedély nélkül, jogosulatlanul mentek be a rendelőbe, és személyi következményekkel fenyegetőzött. Eképpen fogalmaz egy fideszes polgármester 1971-ben. Elnézést, 2021-ben.

 
 
 
 

Kép a civil szervezet Facebook-oldaláról.

"Az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat. (...) A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot".

Ám, a történet mégis happy enddel végződött, mert a polgármester posztjára jobbára felháborodott reakciók érkeztek, és kiderült, a helyieknek tetszenek a festmények, ezért pár órával később Básthy elvtárs, bocsánat, polgármester, újabb posztban igyekezett magyarázni a fellépését:

"1. Szigeti Vanda és társai alkotása szép, joggal tetszik gyereknek, szülőnek egyaránt."

"2. Akkor is szép lenne, ha nem titokban festik fel, hanem akiknek az a dolguk, jelzik ezt a szándékot az intézményvezetőnek, vagy a tulajdonos önkormányzatnak."

A civil szervezet két tagja a városi közgyűlésében is ott ül, de a Fidesznek így is bő kétharmados többsége van Kőszegen