„Köszönjük,
A lényeg

Kossuth Rádió: Dobrev adott parancsot a szemkilövetlésre

27/10/2021 08:53

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az állami rádió műsorvezetője a Jó napot, Magyarország! című műsorban azt állította, maga Dobrev Klára döntött 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről, tényként kezelte a múlt héten bemutatott Elkxrtuk című film narratíváját.

Kedden az állami rádió Jó napot, Magyarország! című délutáni műsora arra kereste a választ, miért voltak olyan kevesen október 23-án az ellenzéki összefogás hívei  – írja a 24.hu

A műsor témái igazodnak a kormányzati retorikához:

  • Márki-Zay Péter,
  • Békemenet,
  • a 2006-os "rendőrterror",
  • és 56, valamint 2006 állítólagos párhuzamai.

Ez utóbbi kapcsán a műsorvezető azt mondta, hogy 65 éve Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, majd azt mondta, "ugyanezen az elven" (vagyis, hogy a Gyurcsány-ellenes tüntetők is fasiszták lehettek) döntött maga Dobrev Klára is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.

Vagyis a közmédia műsorvezetője tényként kezelte a múlt héten bemutatott Elkxrtuk című film narratíváját.

A portál idézte a műsorvezető gondolatait:

"Miközben több tízezer magyar vonult október 23-án olaszokkal és lengyelekkel együtt a béke és az emlékezés jegyében a 2006-os rendőrterror útvonalán egészen az Erzsébet térig, hogy aztán ott meghallgassák a miniszterelnök beszédét, az Andrássy út túlsó végén csupán néhány ezer szimpatizáns gyülekezett az ellenzék színpada előtt. Nyilván csalódást keltő lehetett, hogy az előválasztás után ilyen rövid idővel ennyire kevés embert tudtak mozgósítani. De mit gondolnak önök, mi lehet ennek az oka? A sokszínűség jegyében egyébként több ellenzéki vezető is beszédet mondott, így az ellenzék új arca, Márki-Zay Péter mellett például Dobrev Klára is, akinek a nagyapja egyébként éppen 65 évvel ezelőtt, október 23-án lett az MDP KV Katonai Bizottság tagja és aki fasiszta csőcseléknek nevezte a forradalomban résztvevőket. Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. A DK miniszterelnök-jelöltje most beszédében mégis azt hangsúlyozta, hogy ’56 mindenkié és úgy fogalmazott, egy feladatunk van október 23-án, emlékeztetni magunkat, nehogy elszúrjuk. De vajon, miért állt ki az ellenzék ezen a napon? Mit szerettek volna hirdetni, és miért volt olyan kevés az érdeklődő?"

Konferencia az európai minimálbérről
 
Dobrev Klára Fotó:
MTI/Mohai Balázs