„Klubrádió
A lényeg

Kormányrendelet adott szabad utat az okt. 23-iki megemlékezéseknek

21/10/2021 09:42

| Szerző: Klubrádió

Megjelent az a kormányrendelet, ami felmentést ad a korlátozások alól a megemlékezésen résztvevőknek és a szervezőknek. A szerda este közzétett rendelet szerint az október 22-i és 23-i megemlékezéseken, valamint a Mindenszentekkel és a Halottak napjával kapcsolatos állami, önkormányzati és a vallási közösségek által megtartott rendezvényeken nem kell alkalmazni az egyébként veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket.

Halottak napja
 
Halottak napja
 
Debrecen, 2020. november 2. Mécsesek egy sírhelyen a debreceni köztemetőben halottak napján, 2020. november 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
 

 

A rendezvények „korlátozás nélkül szervezhetők, tarthatók, illetve korlátozás nélkül lehet a rendezvények helyszínén tartózkodni”.

A 4. hullám felfutásának napjaiban a tömegrendezvények megtartásának veszélyeire hívták fel a figyelmet hozzáértők. A Hvg.hu idézi Galgóczi Ágnest, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetőjét, aki szerdán azt mondta, hogy ismét érdemes lenne maszkot viselni a zárt helyeken és a tömegközlekedési eszközökön.

Rusvai Miklós virológus pedig a kormánybarát ATV televízióban beszélt arról, hogy mennyire kockázatos a Békemeneten való részvétel, mivel Romániából is hívnak oda résztvevőket, ahol köztudottan kritikus a járványhelyzet. (Hvg.hu)