„Klubrádió

Kormányinfó: néhány napos könnyítésről lehet szó karácsonykor

10/12/2020 11:38

| Szerző: Klubrádió

December 21-én dönt arról a kormány, hogy milyen járványügyi szabályok lesznek érvényben az ünnepek alatt. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta a kormányinfón, hogy akkor lehet majd választani a vakcinák közül, ha már több is rendelkezésre áll.

„A kormány december 21-én fog dönteni arról, hogy karácsonyra milyen járványügyi szabályok lesznek érvényesek,” – idézte a 444 a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Gulyás Gergely a kormányinfón azt is hozzátette szeretnének pár- vagy egynapos könnyítésekről dönteni. Egy biztos, a szilveszterre vonatkozó intézkedések marad: tíz főnél nagyobb összejöveteleket nem lehet rendezni.

A miniszter szerint szilveszterkor azért nem lenne értelme nagyobb összejöveteleket engedélyezni, mert azzal az eddigi védekezést tenné semmissé.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Gulyás Gergely Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd
 

A vakcinákkal kapcsolatban a miniszter kitért a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs oldalt ért kritikákra, megismételve, hogy azt azért üzemeltetik, hogy felmérjék az igényeket. Azt hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kezeli az oldalon regisztrálók adatait, "kézenfekvő és helyes megoldásnak" minősítette – írta a portál.

Újságírói kérdésre válaszolva, kijelentette, hogy ha szükséges, lesz majd kormányzati kampány, hogy minél többen oltassák majd be magukat, mert csak így lehet vége a járványnak. Azt is hozzátette, hogy nem elsőként oltják be Orbán Viktort, mint az influenzaoltásnál, hanem az operatív törzs oltási tervének megfelelően kerül majd sorra, ha több vakcina is elérhető lesz, akkor lehet majd választani közülük.

(Kiemelt kép: Facebook)