„Klubrádió

Kivonultak a fideszesek a belügyminiszter beszámolójáról

13/05/2021 14:33

| Szerző: Klubrádió/KL

Csütörtök délelőtt Pintér Sándor belügyminisztert hallgatta volna meg a parlament népjóléti bizottsága. Pintér az operatív törzs vezetőjeként kapott meghívást az ülésre, és a járvány elleni védekezésről tehettek volna fel neki kérdéseket a bizottság tagjai.

A belügyminiszter meg is jelent a népjóléti bizottsági ülés elején, a meghallgatás mégis elmaradt. A fideszes és a KDNP-s képviselők ugyanis kivonultak, mondván nem tudják elfogadni, hogy Korózs Lajos szocialista képviselő a bizottság elnöke. Azt akarták, hogy az ülésen más elnököljön. 

A kormánypárti képviselők még tavaly tavasszal hirdettek bojkottot, miután Korózs megjelentett egy videóinterjút egy magát menőápolónak mondó nővel, aki élesen kritizálta a kórházi ágyak felszabadítását, azonban hamarosan kiderült, hogy a nő valójában nem volt mentőápoló.

Azóta a fideszesek néha bojkottálják az üléseket, főleg ha az operatív törzs tagjait hallgatnák meg. Néha viszont eljárnak az ülésekre, és szavaznak is, akkor is ha Korózs elnököl - utoljára április 13-án például – írja a 444.hu

A mostani elmaradt ülésről Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője számolt be a Facebookon