„Klubrádió
A lényeg

Kilépett a szabolcsi DK-s, aki szerint a Fidesz segíti a helyi MSZP-st

9/09/2021 16:04

Nem várta meg az etikai vizsgálatot, még azelőtt kilépett a Demokratikus Koalícióból (DK) Jakab Tímea, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagja, aki a 24.hu birtokába került hangfelvételen arról beszélt a DK és az MSZP közös aláírásgyűjtésén, hogy az előválasztáson a Fidesz segítséget nyújt az MSZP-nek – tudta meg a 24.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületében az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös kitelepülésén készült az a hangfelvétel, amelyen az aktivisták és az érdeklődők hallhatók, és az, hogy az ellenzéki előválasztásra készülő MSZP-s-DK-s-támogatású jelöltnek, Papp Ildikónak besegít a Fidesz. A felvételt a 24.hu hozta nyilvánosságra. Jakab Tímea (akkor még) DK-s aktivista azt mondta, szerinte a kormánypárt mozgósítja a szimpatizánsait, hogy a Jobbik és az MSZP jelöltje közti ellenzéki előválasztáson a szocialista politikusra voksoljanak.

Szintén a 24.hu szerzett tudomást Barkóczi Balázstól, a DK szóvivőjétől arról, hogy Jakab Tímea kilépett a pártból. Mint írják, a DK vizsgálatot ígért az ügyben, valamint a kizárást helyezte kilátásba, de ezt nem várta meg Jakab, és magyarázat nélkül távozott a pártból. A DK szerint kizárt a szóban forgó megállapodás.

Ezt hangsúlyozta a Klubrádiónak Veres János, az MSZP megyei elnöke is, aki kijelentette: semmilyen együttműködés nincs a Fidesz és az MSZP között sem az 5-ös választókerületben, sem egész Szabolcs megyében. Veres szerint a helyi választókerületi MSZP-s elnök elvált feleségéről van szó, és ők évek óta nem beszélnek egymással. Ebből következően nem az illetőnek is nagyon lehet információja arról, hogy a volt férje által vezetett MSZP mit csinál.