„Köszönjük
A lényeg

Kilép a frakcióból a polgármester, szakad az összefogás Tatabányán

17/09/2021 17:22

| Szerző: Klubrádió

Tatabánya ellenzéki polgármestere három másik képviselővel együtt kilép az Összefogás frakcióból – közölte a 444. Az ellenzéknek eddig sem volt stabil többsége a közgyűlésben. A mihazánkos képviselővel a fideszesek ugyanúgy 9-en voltak, mint az Összefogás tagjai, akik most viszont kisebbségbe kerültek.

Nyáron kétszer is volt olyan, hogy többen a városvezetéssel szemben szavaztak. Egy DK-s képviselő pedig távozott a pártjából.

A polgármester, Szücsné Posztovics Ilona szerint az MSZP-nek el kell határolódnia saját embereitől. A helyi MSZP elnöke viszont a lap szerint úgy látja, hogy a független polgármester beállt a DK-hoz, és nem örül az időzítésnek.

A kilépő alpolgármester, Lusztig Péter (DK), Balogh Ferenc (Jobbik) és Renczes Dávid (Párbeszéd) mellett van még két MSZP-s a testületben, de velük egyelőre nem tudni, mi lesz, ők elvben továbbra is a polgármestert támogatják, de még nem döntöttek, hogy beülnek-e az új frakcióba.

Az ellenzéknek már a választások után sem volt stabil többsége a közgyűlésben. A mihazánkos képviselővel a fideszesek ugyanúgy 9-en voltak, mint az Összefogás tagjai. Most került az Összefogás végleg kisebbségbe.

A polgármester ebben a posztban számolt be a döntésről.

(via 444)