„Köszönjük
A lényeg

Kihallgatták Ivanka Trumpot a Capitolium ostromának ügyében

6/04/2022 10:57

| Szerző: Klubrádió

Nem élt a hallgatáshoz való jogával Ivanka Trump, aki apja, Donald Trump tanácsadója volt. A Capitolium ostromát vizsgáló kongresszusi bizottság azért hallgatta meg, hogy fényt derítsenek a volt elnök szerepére az ostromban.

Ivanka Trump órákon át tanúskodott a Capitolium ostromát vizsgáló kongresszusi bizottság előtt, amelynek célja felderíteni, hogy milyen szerepe volt apjának, Donald Trump volt elnöknek az ostromban.

Ivanka Trump akkoriban tanácsadóként dolgozott apja alatt a Fehér Házban, és úgy tudni, egyike volt azoknak, akik azt javasolták, hogy az elnök ítélje el az erőszakot. Bennie Thompson kongresszusi képviselő szerint Ivanka Trump ha nem is hosszú mondatokkal, „de válaszolt a kérdésekre”, és egyszer sem próbált meg hivatkozni a hallgatáshoz való jogára – írja a 444.

Március végén derült ki, hogy Donald Trump hivatalos, 2020. január 6-i híváslistája szerint az akkori elnök helyi idő szerint délelőtt 11:17-től este 18:54-ig egyetlen telefonbeszélgetést se bonyolított le. Pedig tudható, hogy aznap abban a pár órában többekkel is beszélt telefonon: beszélt Mike Lee utahi republikánus szenátorral, kereste Tommy Tuberville alabamai republikánus szenátort, és beszélt Kevin McCarthyval, a republikánusok törvényhozási frakciójának vezetőjével is.

Jared Kushner és Ivanka Trump kihallgatása zárt ülésen zajlott, a nyilvános meghallgatások májusban lesznek.