„Klubrádió
A lényeg

Kid Rock: Orbán jobbkeze durva dolgokat mondott

31/10/2022 11:21

| Szerző: Klubrádió

Kid Rock előbb összekeverte Orbán Viktort Erdogannal Bill Maher youtube-csatornájának adásában, majd arról beszélt, milyen durva dolgokat mondott neki a magyar miniszterelnök jobbkeze, az őt Nashville-ben meglátogató Orbán Balázs. Orbán arról beszélt az énekesnek, hogy Magyarországon csak úgy engedélyezik az abortuszt, hogy az anyának előtte meg kell hallgatnia a baba szívverését. Rock szerint ez olyan, mintha mintha kínoznák az anyákat.

Meglehetősen eltérő képet alkotott Orbán Balázs látogatásáról Kid Rock. Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója Nashville-ben járt Kid Rocknál, és közös képet is készített az énekessel. Orbán szerint Rock "elmesélte, hogy mennyire tiszteli Magyarországot, illetve azt a munkát, amit a magyar kormány végez a nyugati értékek védelme érdekében".

A korábban Trumpot támogató zenész az amerikai politikai talkshow-k egyik nagy alakja, Bill Maher újonnan indult youtube-csatornájának adásában több dolog közt mesélt a magyar miniszterelnök politikai igazgatójának látogatásáról is, igaz először összekeverte Orbán Viktort Erdogan török miniszterelnökkel.

Amikior az abortusz témaköre került szóba a beszélgetés során, Rock arról beszélt, mennyire nem ért egyet azzal, ahogy a republikánusok kezelik ezt az ügyet. Nekik is el szokta mondani – meséli – hogy „vegyétek le a kezeteket” erről a dologról. Ekkor szakítja félbe az amerikai belpolitikáról szóló eszmefuttatását. „Akarsz hallani valami furát?” – teszi fel a kérdést Bill Mahernek. A 444 idézte a beszélgetést:

 – Nemrég járt nálam a török miniszterelnök jobbkeze Nashville-ben a házamban.

 – A török miniszterelnök?

 - Igen a török. Ja nem, a magyar miniszterelnök jobbkeze, bocsánat.

Miután tisztázzák, hogy nem Erdogan, hanem Orbán jobbkezére gondolt Rock, elmeséli, hogy is történt a találkozó. Kiderül belőle, hogy a magyar kormány emberei keresték meg.

A beszélgetésüknek azt a részét mondja el Kid Rock, amit az abortusz témakörében folytattak.

"Szóval jött ez a csávó a házamba, tudod, ők elég jobboldaliak" – mondja Mahernek Rock – "tudod, Orbánt négyévente újraválasztják örökké. Már vagy 12 éve van."

"Azt mondja [Orbán Balázs]: mi engedjük az abortuszt, de nemrég elfogadtunk egy törvényt – mondta és ez elég fura –, ami arról szól, hogy mielőtt megengedik az abortuszt, az anyának hallania kell a baba szívverését. Mire én: ijesztő és egyben óriási" – meséli.

Kid Rock ezután azt mondta, sok minden átfutott a fején, hisz ez eléggé úgy hangzott, mintha kínoznák az anyákat.