„Klubrádió
A lényeg

Ki az új ellenség? Szombaton megbeszélik Orbánnal Kötcsén

9/09/2022 11:21

| Szerző: Klubrádió

Szombaton tartják a kormánypárti politikusok, és a NER-es érdekeltségek gyűlését Kötcsén.

Szombaton lehet a kötcsei piknik, ahol a kormánypárti politikusok mellett a NER szellemi, gazdasági életének főszereplői gyűlnek össze, de a dátumot a Népszavának a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke nem erősítette meg.

"Mindennek rendelt ideje van. A kötcsei találkozónak is" – mondta akkor Kavecsánszki Ádám. Eljöhetett a rendelt idő, hiszen a Magyar Nemzetnek az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese azt mondta, több okból is különleges lesz a szombati polgári piknik, ahol egy komplex előadást vár Orbán Viktortól – írja a Magyar Nemzet.

"A kötcsei találkozó jelentősége, hogy szűkebb, de abszolút bizalmi körben tudja a kormányfő a számára releváns véleményeket meghallgatni, a reakció­kat szondázni" – nyilatkozta a kormánylapnak Tóth Erik, aki szerint Kötcse idén a stratégiaalkotás egyik fontos állomása lesz, a kormányfő egy új cselekvési terv alapjait is lefektetheti, egy komplex előadás várható tőle az Európai Unió, a világ- és a belpolitika releváns témáiról – írja összefoglalójában a 24.hu.

Orbán Viktor tavalyi kötcsei beszédéről az szivárgott ki, hogy a kormányfő nagyon fontos értéknek nevezte a politikai stabilitást, igazat adott Kövér Lászlónak abban, hogy az országnak létérdeke az EU-tagság. Hangsúlyozta, hogy a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzéki, de az uniós források kapcsán már akkor kockázatnak nevezte, hogy "nem adják oda a lóvét".