„Klubrádió
A lényeg

Kétnapos sztrájkot hirdettek a pedagógusok

23/02/2023 13:46

| Szerző: Klubrádió

Március 16-ára és 17-ére munkabeszüntetést hirdettek a szakszervezetek, élőláncra buzdítják a támogatóikat. 

Mivel a kormány nem reagált érdemben semmilyen követelésükre, ezért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) március 16-ára és 17-re hirdette meg a következő sztrájknapokat a közoktatásban és a szakképzésben egyaránt.

Arra kérik a munkavállalókat, hogy ezeken a napokon szüntessék be a munkát, és arra kérik az őket támogató szülőket, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket.

"Kérjük a támogatókat, a munkabeszüntetésekben részt vevő intézmények köré vonjanak élőláncokat! Tegyük láthatóvá, hogy mit akarunk!" – írták

2023. március 16-ától a szakképzésben határozatlan idejű sztrájk kezdődik. A szakszervezetek bíznak benne, hogy végre a szakképzésben dolgozók követeléseit is sztrájkbizottságban tudjuk tárgyalni az illetékesekkel.

A kormány helyett – szégyenszemre – a bíróság jelölte ki a kormány képviselőjét az egyeztetésben, mivel ennek a törvényi kötelezettségnek a kormány a mai napig nem tett eleget – írták közleményükben. A PDSZ 2023. február 22-én benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült.

Csütörtöki hír, hogy a Veres Pálné Gimnázium 28 tanára, a tantestület közel fele csatlakozott ahhoz az érettségi bojkotthoz, aminek keretében a tanárok nem vállalnak önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában egészen addig, amíg a kormány nem foglalkozik a tanárok 9 pontos követelésével.