„Klubrádió
A lényeg

Kétmilliárd forinttal nő a Waldorf-iskolák éves rezsije, állami támogatást szeretnének

18/08/2022 09:07

| Szerző: Klubrádió

Eddig 300 millió forint körüli összeg volt évente az összes iskolájukra vetített villany- és gázszámla, ez várhatóan most fel fog menni 2,3 milliárdra – mondta el a Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője az RTL Híradónak. Leginkább állami támogatást várnának a számlák befizetéséhez, de hogy lesz-e ilyen, arról egyelőre nem tudni semmi biztosat.

Az RTL Klub Híradója megkérdezte a Waldorf-iskolákat, hogyan tervezik megoldani a rezsinövekedéssel, fűtéssel kapcsolatos problémákat. Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője azt mondta: eddig összesen 300 millió forint körüli összeg volt évente az összes iskolájukra vetített villany- és gázszámla, ez várhatóan most fel fog menni 2,3 milliárdra.

Ez olyan összeg, amelynek kigazdálkodásához mindenképp pluszforrásokra volna szükség, tandíjat azonban nem akarnak emelni, mert sok különféle anyagi helyzetű tanulójuk van. Leginkább állami támogatást várnának a számlák befizetéséhez, de hogy lesz-e ilyen, arról egyelőre nem tudni semmi biztosat. A stáb több más alapítványi iskolát is megkeresett, névvel senki más nem akart nyilatkozni, de azt elmondták, hogy ők is a kormánytól remélnek pluszpénzt, illetve olyan is akadt, aki már döntött a díjemelésről.

Az új kormányban a közoktatásért is felelős Belügyminisztérium a Híradó kérdésére azt írta, folyamatosan figyelemmel kísérik az energiahelyzetet és az árak alakulását, az esetleges többlettámogatásokról pedig majd a tények ismeretében hoznak döntést.

(via Telex, kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)