„Köszönjük,
A lényeg

Két napig kézben vitték le a betegeket az emeletről a Szent István Kórház sebészetén

29/09/2023 09:01

| Szerző: Klubrádió

A betegeket kézben vitték le az ágyakhoz, az egyik hozzátartozó szerint volt olyan beteg, akit hat ember hozott le kézben az emeletről.

Két napig egyetlen lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, ezért műtéteket kellett elhalasztani – számolt be az esetről az RTL Híradó. Ebben az időszakban csak gyalog lehetett megközelíteni a műtőket. A betegeket kézben vitték le az ágyakhoz, az egyik hozzátartozó szerint volt olyan beteg, akit hat ember hozott le kézben az emeletről.

Az egyik liftet csütörtökre megjavították – a másik továbbra sem működik –, a kórház közlése szerint a keddi műtétek pótlásai zajlanak.

Az Orvostechnikai Szövetség közben arra figyelmeztet, hogy a kórházak rekordnagyságúra nőtt, 100 milliárdos adóssága miatt is sok műtét marad el. A nyári kompenzáció után, újabb 60 milliárdos plusz forrást kérnek a kórházaknak.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, csak becslések vannak, nem látni, miből jött össze az adósság, de ha ezeket az adatokat megkapják, dönteni fognak a kórházak adósságainak átvállalásáról.