„Klubrádió

Kérdéses, hogy a Klubrádiónak volt-e esélye tisztességes versenyben megmérettetni magát

16/02/2021 12:23

| Szerző: Klubrádió

A hírközlési hatósági egykori elnöke, Rozgonyi Krisztina úgy fogalmazott, az elmúlt években a magyar rádiózás pluralizmusát, sokszínűségét kiégették. Mostanra alig maradt független rádió.

A Médiahatóság 2010-ben lemondott elnöke is bírálta a Klubrádió frekvenciájának lekapcsolását. A lépssel, Rozgonyi Krisztina szerint óriási veszteség érte a magyar nyilvánosságot.

A médiapluralizmus lényege, hogy minél többféle nézőpontot lehessen megismerni, a Klubrádió frekvenciavesztése viszont éppen ezzel ellentétes – véli az NMHH volt elnöke. A Media1-nek nyilatkozva azt mondta, kérdés, hogy a Klubrádiónak volt-e esélye tisztességes versenyben megmérettetni magát, illetve tisztességes módon született-e meg az, hogy nem kapott jogosultságot. Szerinte a Klubrádió ügye túlmutat önmagán, és jelzi, hogy  sokkal nagyobb a baj.

Ami az internetes rádiózást illeti, azt mondta, a DAB+ lényegesen megbízhatóbb, üzembiztosabb, mint a mobilneten alapuló internetrádiózás, mivel autóban nagy sebességgel haladva sem szakad meg az adás a DAB+ esetében.

Rozgonyi hangsúlyozta, hogy a rádióhallgatás helyszíne elsősorban az autózás. Ezért is sajnálatos az, hogy Magyarország mégis megszüntette a DAB+ sugárzást.

Az elmúlt években kiégették a magyar média sokszínűségét

A volt NHH-elnök megemlítette azt is, hogy nem a Klubrádió az első olyan rádió, amelyik az elmúlt években elnémult, tehát nem csupán egyetlen rádióval történtek hasonlók, mint most a Klubrádióval.