„Klubrádió
A lényeg

Kárász Róbertet letagadta a közmédia, de kiderült a turpisság

13/12/2022 07:21

„Ezzel szemben a valóság az, hogy az MTVA semmilyen formában nem tervezi Kárász Róbert alkalmazását” - írta pár napja a "közmédia" arra a hírre, hogy az ATV, az érdekeltségein keresztül számos fideszes önkormányzat által támogatott egykori műsorvezetője náluk folytatja a karrierjét. Ehhez képest a hirado.hu-n megjelent egy írás, amiben elismerik Kárász alkalmazását, de rafinált csavarral azokat hazugozzák, akik megírták a történetet, mert szerintük nem is az MTVA, mert az nem műsorszolgáltató a "törvény szerint".

Az MTVA nem alkalmazza Kárász Róbertet, mert az MTVA egy műsorkészítő alap a törvény szerint, nem pedig médiaszolgáltató. Vagyis gyártja azokat a műsorokat, amelyeket tőle, vagyis az MTVA-tól a médiaszolgáltató Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendel. Mert a Duna nZrt. a törvény szerinti médiaszolgáltató.

Ebből következően pedig amint erre a Média1 blog felhívta a figyelmetKárász Róbert mégis a Közmédia kreatívigazgatója lesz.

A közmédia "közleményének" a lényegi része így hangzik:

„A valóság az, hogy 2023. január 1-jétől a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul. A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz. Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el.

A másik a tartalmak fejlesztésével foglalkozik, hogy új műsorfolyamok kidolgozására kerüljön sor a közszolgálati felületeken. Egy kis létszámú kreatív stáb jön létre, amely egyes projekteknél kiegészül majd külsős szakemberekkel. Ennek a stábnak lesz a vezetője Kárász Róbert. Mindebből világosan látszik, hogy nem az MTVA alkalmaz, és az is, hogy a téridő görbítésére semmi szükség nincs, ha a balliberális világban nemcsak gyűlölködni, hanem hitelesen tájékoztatni szeretnének" – fogalmaznak az írásban.

A Media1 blog ehhez hozzátette, hogy a közmédia műsorait az MTVA gyártja, a Duna Médiaszolgáltató pedig (amelyet nyár óta Áder János volt sajtófőnöke, Altorjai Anita vezet) a megrendelő, Kárász tehát az utóbbinál lesz vezető pozícióban.