„Támogassa

Karanténba került Varga Judit és Gulyás Gergely is

27/08/2020 14:17

| Szerző: Klubrádió/444.hu

Szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő koronavírustesztje pozitív lett – számolt be csütörtökön az MTI. Nem sokkal később Varga Judit igazságügyi miniszter közölte közösségi oldalán, hogy ő is házi karanténba kényszerült. Ugyanebbe a helyzetbe került Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkár, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is,

A Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanakkor kiemelték, hogy Gulyás Gergely szerdán elvégzett koronavírustesztje negatív lett.

A hatósági karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő kormányinfó megtartása csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye után lehetséges - írták.

„Tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat” - írja Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

A 444.hu cikkében azt írta, egy kerti parti lehet a gócpontja a kormányzaton végigsöprő hullámnak, itt volt valaki fertőzött. A 24.hu szerint a Miniszterelnökség nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, vagyis Gulyás beosztottja, Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották a bulit.

Frissítés: egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus fertőzést mutattak ki – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtök délután.

Ezért Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkár, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténba került.

Címlapi kép: Varga Judit/Facebook