„Vásároljon

Karácsony: Voltak húzós esték a koliban, kérdezzék Rogánt

14/05/2021 18:49

| Szerző: Klubrádió

„Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma” – írta a főpolgármester, aki arra reagált pénteken, hogy a kormánypárti média folyamatosan támadja a nyelvvizsgája miatt. Karácsony Gergely óvodától egyetemig áttekintette tanulmányait Facebook-posztjában.

„Hallom, beindult az unalomig ismert tempó” – írja Karácsony Gergely főpolgármester pénteki Facebook-posztjában. A Párbeszéd politikusa arra reagált, hogy a kormánymédiából sorozatos támadásokat kap, mióta elmondta: nem tud olyan jól angolul, mint Orbán.

„A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást” – folytatta a főpolgármester, aki lényegében áttekintést adott tanulmányairól óvodától egyetemig.

„Úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.” Az általános iskola és a gimnázium után kitért az egyetemi tanulmányaira, és az ott megszerzett angol nyelvvizsgájára is, majd a felsőoktatással folytatta:

„Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma”

– írta Karácsony Gergely, utalva az éveire, amit a Széchenyi István Szakkollégiumban töltött. A Telex cikkében olvashatjuk, hogy Rogán 1992-ben lett a szervezet tagja, majd 1995-től a szakkollégium nevelőtanára – míg Karácsony ugyanebben az évben lett SZISZ-es. Miután végzett az egyetemen, Karácsony a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében oktatott:

„Látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?” – írta. Lánczi a Corvinus rektora, kormányoldalon sokat hivatkozott konzervatív filozófus.

A főpolgármester még azzal is büszkélkedik posztjában, hogy több egykori diákja ma a Miniszterelnökségen dolgozik. „Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége” – zárta posztját Karácsony Gergely, talán arra utalva, hogy elindul a miniszterelnök-jelöltségért.

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)