„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Gyurcsány is próbált már megzsarolni; Gyurcsány: Hozza nyilvánosságra!

13/10/2021 13:34

| Szerző: Klubrádió

„Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni (...)” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester, akit Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatos kijelentéséről kérdeztek. A volt miniszterelnök, a DK elnöke a közösségi oldalán reagált, és azt írta: „Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt.”

Az egész onnan indult, hogy Márki-Zay Péter előválasztási miniszterelnök-jelölt a 444-en szerdán megjelent interjújában egyebek mellett azt mondta: „Hasonlóan visszataszító ez nekem, mint amikor azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.”

Arra a kérdésre, hogy tud-e konkrét zsarolásról, úgy válaszolt: „Kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát. Mondhatnék még rajta kívül legalább három nevet hirtelen, csak nem akarom az engedélyük nélkül megtenni. És természetesen igen, konkrét tudomásom van az említett helyzetről is.”

Aztán meg is kérdezte Karácsonyt a Magyar Hang egy háttérbeszélgetésen, és a főpolgármester azt mondta: „Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is”. Hozzátette: a Demokratikus Koalíció elnöke ezt „általában” SMS-ben szokta megtenni. Konkrét esetre nem mondott példát. Azt is leszögezte: vannak a listán más politikusok is, akik kevésbé vannak a reflektorfényben, de az érintettekre sem kívánt példát mondani.

A reagálások sorát folytatta Gyurcsány Ferenc, aki a Facebookon azt közölte a többi között: „Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt.”