„Klubrádió
A lényeg

Karácsony Gergely megköszönte az életmentő fiú tettét és albérletet is próbál neki szerezni

24/05/2022 10:34

| Szerző: Klubrádió

Múlt szerdán a Margit hídról akart a Dunába ugrani egy fiatal fiú, a rendőrök rántották vissza a korlát másik oldalára, de egy civil is segítette a rendőrök munkáját: Fináncz Dominik a rendőrök kiérkezését követően is próbálta nyugtatni a 18 éves fiút – írja a 24.hu. Voltak akik, biztatták az öngyilkosjelöltet: "Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – üvöltötték autósok a Margit hídról leugrani készülő fiúnak.

"Tegnap este Fináncz Dominik járt nálam, az a 22 éves fiatalember, aki a múlt héten megmentett egy kétségbeesett fiút a Margit hídon, és megakadályozta, hogy a Dunába vesse magát. Dominikot már aznap kerestem telefonon, hogy megköszönjem helytállását, tegnap pedig a városvezetés nevében egy csekély ajándékkal háláltam meg hőstettét" – írja a főpolgármester a Facebookon.

Beszélgetésük közben kiderült, hogy a csókakői polgárőrség tagja most költözik Budapestre, albérletet keres, így Karácsony is "felhívást" tett közzé az oldalán: "aki szívesen kiadná egy megbízható, életmentő fiatalembernek az egy- vagy másfél szobás lakását, ahová kutyát is lehet vinni, az írjon itt a Facebook-oldalamon egy üzenetet és továbbítom neki".