„Klubrádió

Karácsony a lakástörvényről: Hogy nem sül le a bőr a képükről…

26/05/2021 14:54

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely szerint a lakástörvény módosítása körüli méltatlan színjátékban minden benne van, amit ma Magyarország kormányáról, annak szándékairól és kormányzóképességéről tudni kell.

"Először bűnös úton fillérekért bérbe adtak a bértollnoknak, néhány miniszternek és még pár kiváltságosnak nagy értékű lakásokat a város legértékesebb területein. Majd jöttek az ellenzéki önkormányzatok, meg akarták szüntetni ezeket a kiváltságokat, erre kitalálták, hogyan lehet bagóért a kiváltságosok tulajdonába adni ezeket az ingatlanokat. Ehhez törvényt akartak módosítani, ám a módosítást olyan szakértelemmel sikerült elkészíteni, hogy azzal felélesztették volna a lakásmaffiát, kidobták volna a kukába a teljes önkormányzati bérlakás-szektort, sok ezer nehezebb sorsú ember elérhető árú lakhatását. Ez már pár fideszes polgármesternek is sok volt, néhányan szót is emeltek ellene. Erre tegnap éjjel új módosítás jött: csak Budapest azon városrészeire vonatkozik az állam elővásárlási joga, ahol éppen ezek a kiváltságosok laknak" – reagált Budapest főpolgármestere Facebookon a lakástörvény tegnap esti módosítására.

"Miért nem sorolják név szerint, kinek akarnak kiváltságokat a többség kárára?" – folytatta Karácsony, majd így zárta posztját: "Ha netán azt hinnék, hogy ezt megtehetik, ha netán azt gondolják, ezt megúszhatják, most szólok: tévednek."