„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A lakájmédia a kormányon is gúnyolódni fog a 18 fok miatt?

8/09/2022 14:27

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a fűtést 18 fokra kell csökkenteni az állami intézményekben; Karácsony Gergely főpolgármester erre reagálva feltette a költői kérdést: vajon a kormánypárti média az ő bejelentésén is gúnyolódik-e, ahogy a spórolást korábban bejelentő fővároson.

„Vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog, hogy 18 fokos fűtési határt szabtak meg az állami intézményekben?” – tette fel Facebookon a kérdést Karácsony Gergely, utalva arra, hogy amikor nyáron a Fővárosi Önkormányzat ismertette a lehetőségeket az energiaválság kezelésére, „lejárató cikkek százai születtek, hogy majd télen megfagynak a budapestiek az intézményekben, ahol a kollégáim sapkában és sálban üldögélnek.” A kérdés költői, bizonyosan zseniális ötletnek tartják majd a szabályozást, amellyel rengeteget lehet spórolni – fűzte hozzá Karácsony.

„Amikor augusztusban bejelentettük Budapest első energiacsomagját, 21 fokos fűtési határt állapítottunk meg, kivéve természetesen az idősotthonokban és az ápolási tevékenységet végző intézményekben” – írta a főpolgármester az augusztus végi intézkedésről.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön, a kormányinfón jelentette be: a kormány előírta, hogy az állami intézményekben és cégeknél korlátozni kell a gázfogyasztást a negyedével. El is fogják rendelni, hogy 18 fok legyen az állami intézményekben. Mindenhol megpróbálnak úgy visszavenni az elhasznált gáz mennyiségéből, hogy körülbelül ezt a 18 fokot tudják biztosítani – fogalmazott.