„Klubrádió
A lényeg

Karácsony a Városházán tartott házkutatásról: A Fidesz átlépett egy határt

13/12/2021 15:44

| Szerző: Klubrádió

Kamu vádak alapján tartottak házkutatást a rendőrök a Városházán és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél – mondta a főpolgármester sajtótájékoztatóján.

Két helyszínen, a Városházán és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél is házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hétfő reggel az úgynevezett Városháza-ügy kapcsán – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is.

A főpolgármester állítása szerint olyan dokumentumokat kerestek, amiket a Budapest.hu oldalon is megtalálnak, mert ezek mind nyilvánosak.

A 24.hu cikke szerint a két öt fős különítmény érkezett a Városháza épületébe, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és a főjegyző irodájába mentek be, ahol a számítógépek adattartalmát másolták át. Kiss számítógépét le is foglalták.

"Ez egy nagyon erős határátlépés volt a Fidesz részéről", hogy a rendőrséget is bevonták a Városháza-ügybe. A főpolgármester azt mondta, ezzel a "kreált üggyel" próbálják elterelni a figyelmet a saját korrupciós ügyeikről. Mint mondta, a nyomozás "nyilvánvalóan kamu vádak alapján" indult.

Márki-Zay Péter szerint egyre jobban látszik, hogy Orbán fél a bukástól.