„Köszönjük,
A lényeg

Karácsony: A 3-as metró felújítása nem budapesti, hanem nemzeti ügy

20/03/2023 14:26

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely főpolgármester a 3-as metró Arany János utcai megállójának átadásán (ahol Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel együtt vett részt) elmondta: Budapest idén százötven éves, de idén született kétszáz éve Andrássy Gyula is, aki egyértelművé tette, hogy Budapest nélkül nincs Magyarország. Hangsúlyozta: "A 3-as metró felújítása nem budapesti, hanem nemzeti ügy."

Felhívta a figyelmet, hogy a beruházás nagy része a háttérben, az utazóközönség számára nem látható részen zajlott, de szerinte a megállók is jól sikerültek: „A tervezők megtalálták az egyensúlyt a régi és az új között.” Beszélt a jövőről is, aminek része, hogy korszerűsítsék a metró felszíni szakaszát, az aluljárókat és a tereket: tart a Határ úti csomópont korszerűsítése, tervezik a Göncz Árpád városközpont felújítását is, de a csatlakozó villamosokat is szeretnék fejleszteni.

Ehhez Karácsony szerint a kormány és a főváros megállapodása értelmében ott vannak már az európai uniós források, „dolgozni kell, hogy ezek meg is érkezzenek” – mondta.

Karácsony végül megköszönte az előző városvezetés és Tarlós István munkáját. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója elmondta, a beruházás méretét mutatja, hogy 3500 ember dolgozott a metrófelújításon, a lefektetett erőskábelek hossza pedig elérne egészen Barcelonáig. Bolla megköszönte mindenkinek, aki részt vett a felújításban, kiemelte: azt úgy sikerült megvalósítani, hogy végig jártak a metrók, és csak szakaszokat zártak le.

(via Telex)