„Klubrádió
A lényeg

Kamu kutyapártos matricákkal támadják Tordai Bencét

1/04/2022 15:05

| Szerző: Klubrádió

Matricákkal, szórólapokkal és plakátokkal támadják Tordai Bencét, az ellenzék egyik jelöltjét. A politikus csapata kifogást emelt a helyi választási bizottságnál, csakúgy, mint a Kutyapárt, akiknek a logójával visszaéltek – írja a Lakmusz. Juhász Veronika, az MKKP önkormányzati képviselője és egyéni jelöltje közölte: nem ők készítették a trágár feliratú matricákat, és a hvb mellett az EBESZ-nek is szóltak az ügyről.

"Kevesebb pöcs, több farok!" - ilyen, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) logójával díszített matricákkal ragasztották át Tordai Bence plakátjait Budapest 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületében a Lakmusz beszámolója szerint.

Csakhogy a matricákat nem az MKKP készítette, és nem is ők ragasztották fel őket a közös ellenzéki jelölt plakátjaira. Erről Juhász Veronika, a párt önkormányzati képviselője és egyéni jelöltje is beszámolt a Facebookon, jelezve, hogy a választási bizottságnál kifogást emelnek az ügy miatt, "mint ahogyan az EBESZ-t is untattuk már az érdekfeszítő sztori dokumentálásával".

A választókerületben nem ez az egyetlen, az ellenzék lejáratására tett kísérlet. A Lakmuszhoz egy olvasó küldött több olyan szórólapot is, amelyek postaládákban landoltak, ezek között van olyan, amely bohócozza Tordai Bencét, egy másik pedig "gyurcsányozza", ahogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet is. Ezeken olyan állítások szerepelnek, amelyeket már többször visszautasított az ellenzék, mint például, hogy eltörölnék a rezsicsökkentést, vagy elvennék a 13. havi nyugdíjat.

A Tordai Bence lejáratására készült szórólapokon és plakátokon nincs rajtuk feltüntetve, hogy kinek a megrendelésére készültek.

A párbeszédes országgyűlési képviselő, Tordai ellenfele a Fideszből Gór Csaba lesz, Budapest 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületében. Ő a kormánypártok frakcióvezetője a II. kerületi képviselő-testületben.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)