„Klubrádió
A lényeg

Kampányt indítottak civilek a demokrácia őrzéséért és a felkészült szavazatszámlálásért. Bödőcs Tibor például az űrből üzen

20/01/2022 14:35

| Szerző: Klubrádió

A 2022 januárjában, az áprilisi parlamenti választások előtt indított Számolj a demokráciáért! kampány az Unhack Democracy által vezetett számos projektet egyesít azzal a céllal, hogy megvédjék a választások tisztaságát és felkészítsék a szavazatszámlálókat – olvasható az Unhack Democracy civil szervezet oldalán.

A videókampányban 26 előadóművészt, köztük Csákányi Esztert, Nagy Ervint, Lengyel Tamást, Bödőcs Tibort, Péterfy Borit, Gryllus Dorkát, Lovasi Andrást és még sok más neves színészt és énekest kértek fel arra, hogy együtt fogalmazzák meg, miért fontos aktív szerepet vállalni a választások lebonyolításában.

A kisfilmek megálmodója és rendezője Bodó Viktor, aki a civil szervezet kutatási anyagait és céljait használta fel legfőbb inspirációként. A leendő szavazatszámlálókat egy interaktív e-learning tananyag segítségével készítik fel, hogy magabiztosan tudják felügyelni választások tisztaságát.