„1%
A lényeg

Kálmán Olga: Szégyen, hogy a NER gazdagodik az élelmiszerdráguláson

22/05/2022 19:44

| Szerző: Klubrádió

A Demokratikus Koalíció szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szégyene, hogy a Fidesz oligarchái gazdagodnak az élelmiszerdráguláson – mondta Kálmán Olga.

"Fideszes oligarchák gazdagodnak az élelmiszerárakon" – mondta Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, aki egyúttal pártja nevében felszólította a Fideszt, hogy ne emeljék tovább az árakat – írja a Magyar Hang

"Mivel a legtöbb élelmiszer 20-30 százalékkal drágult alig egy év alatt, és ezen a kormányzati árstop sem segített, a Fidesz oligarchái pedig az elmúlt években az élelmiszeripart is megszállták számos vállalkozást bekebelezve, a DK megnézte, hogy ők tartózkodtak-e az áramelésektől" – mondta.

"Végigvettük a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonafarm termékeit: a Mizo joghurttól a Pick téliszalámin és a Gála füstölt sonkán át a Valdor sajttal töltött pulykamellig számos terméket, és összességében több mint 20 százalékos drágulást tapasztaltunk. A Pick téliszalámiból 10 deka például egy évvel ezelőtt 600 Ft-ba került a CBA-ban, most 830Ft-ba. Hasonló a helyzet a Mészáros tulajdonában álló Gallicoop termékeivel a pulyka párizsitől a májkrémig, bebizonyosodott, hogy a Fidesz oligarchái húsbavágó áremeléseket hajtottak végre az elmúlt hónapokban" – mondta.

A Demokratikus Koalíció szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szégyene, hogy a Fidesz oligarchái gazdagodnak az élelmiszerdráguláson! "A DK felszólítja a törvénytelen kormányt és az összes fideszes oligarchát, hogy fejezzék be az áremelést, legyen végre elég az élelmiszerek drágulásából! Emberileg és politikailag is visszataszító, hogy az új fideszes elit, az ország leggazdagabb emberei a magyar családok zsebében turkálnak, és a nehezen megkeresett mindennapi betevőn akarnak még gazdagabbak lenni! Elég volt ebből" – közölte a politikus.