„Klubrádió
A lényeg

Kadirov szerint az orosz katonai hadművelet háború

25/10/2022 13:53

| Szerző: Klubrádió

Vlagyimir Putyin egyik leghűségesebb és leghangosabb szövetségese a Telegramon megosztott üzenetében odáig ment a felháborodásában, hogy véletlenül "háborúnak" nevezte azt, amit hivatalosan "különleges katonai műveletnek" kell nevezni.

Nem tartja elégségesnek az orosz hadsereg Ukrajnára mért megtorló csapásait Ramzan Kadirov csecsen elnök. Vlagyimir Putyin egyik leghűségesebb és leghangosabb szövetségese a Telegramon megosztott üzenetében odáig ment a felháborodásában, hogy véletlenül "háborúnak" nevezte azt, amit hivatalosan "különleges katonai műveletnek" kell nevezni. Ezért elvben akár be is börtönözhetnék, bár erre az ő esetében aligha kerül majd sor.

Kadirov leginkább eszkalálná a háborút. Abból kiindulva, hogy Vlagyimir Putyin elnök október elején annektált négy ukrán megyét, melyek területén statáriumot is hirdetett, szerinte az ukrán erők ezen területeket érő támadásait keményebben kéne megtorolni – írja a 444.

Oroszország október második hetében, a kercsi hídon történt robbanás után széles körű terrorbombázásokba kezdett Ukrajnában, nagy hatótávolságú precíziós bombákkal – Kalibr, H-101 és H-555 cirkálórakétákkal – kezdte támadni az ukrán kritikus infrastruktúrát, elsősorban az ország energiaellátását biztosító erőműveket célozva.