„Köszönjük,
A lényeg

Jogerős: Bayer Zsolt megsértette Vasvári Csaba bíró jó hírnevét, amikor gazembernek nevezte

30/05/2024 16:04

| Szerző: Klubrádió

A kormánypárti publicista 2022-es bejegyzésében "gazembernek" hívta Vasvári Csabát, az Országos Bírói Tanács akkori szóvivőjét, akit szerinte "el kell takarítani a bírói pulpitusról". Vasvári korábban azt nyilatkozta a The Observer című brit lapnak, hogy „az Orbán-kormány beavatkozik a bíróságok munkájába”.

„Jogerős ítélet állapította meg, hogy lapunk megsértette dr. Vasvári Csaba bíró jó hírnevét és becsületét” – ez az üzenet látható Bayer Zsolt blogján csütörtökön.

A bejegyzés mellett a Budai Központi Kerületi Bíróság végzése is látható, amely kimondja, hogy Bayer Zsoltnak 24 óráig a nyitóoldalán kell tartania azt a jogerős bírósági döntést. Méghozzá úgy, hogy az legörgetés nélkül olvasható legyen úgy, hogy kattintható legyen a peresített cikkre – abba ágyazva pedig szintén közzé kell tenni az ítélet rendelkező részét. Bayer emellett félmillió forint pénzbírságot is kapott.

A publicista 2022-es bejegyzésében „gazembernek” nevezte Vasvári Csabát, az Országos Bírói Tanács akkori szóvivőjét, akit szerinte „el kell takarítani a bírói pulpitusról”. Vasvári korábban azt nyilatkozta a The Observer című brit lapnak, hogy „az Orbán-kormány beavatkozik a bíróságok munkájába”.

A kormánypropaganda később azért indított lejáratókampányt Vasvári és az OBT későbbi elnöke, Matusik Tamás bíró ellen, mert találkoztak David Pressman amerikai nagykövettel.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)