„Klubrádió
A lényeg

Jakab Péter: A Fidesz hirtelen elkezdett aggódni a gyermekek tanuláshoz való jogáért

31/01/2022 06:53

| Szerző: Klubrádió

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon leginkább azt kéri számon az Orbán-kormánytól, hogy ha a pedagógusok január 31-ére meghirdetett 2 órás figyelmeztető sztrájkja a jogerős ítéletig törvénytelen, akkor mi van "a vesztegetéssel, meg költségvetési csalással, meg ki tudja még mi mindennel vádolt Völner, Simonka meg Boldog képviselő urakkkal, akik a Fidesz szerint törvényesen ülnek a parlamentben és szavaznak, mondjuk, az oktatásról, mert náluk a bíróság még nem mondta ki, hogy bűnözők".

Jakab azt írja a posztban, hogy a pedagógusok "az oktatás megmentéséért, a megfelelő bérezésért, a minőségi munkakörülményekért, a gyermekeinkért" meghirdetett figyelmeztető sztrájkja "a gyerekek nemi átalakító műtétei miatt népszavaztató Orbán-kormány szerint törvénytelen. Népszavazni lehet arról, mi van a lábuk között, de sztrájkolni tilos azért, hogy jobb körülmények között tanuljanak. Igen. A Fidesz szerint ez így törvénytelen, mert a bíróság még csak első fokon mondta ki, hogy törvényes, és amíg jogerősen ki nem mondják, addig szerintük törvénytelen".

"Más a helyzet, amikor a vesztegetéssel, meg költségvetési csalással, meg ki tudja még mi mindennel vádolt Völner, Simonka meg Boldog képviselő urakról van szó. Ők a Fidesz szerint törvényesen ülnek a parlamentben és szavaznak, mondjuk, az oktatásról, mert náluk a bíróság még nem mondta ki, hogy bűnözők. Addig meg a Fidesz szerint tisztességesek. Szóval maradjunk annyiban, hogy a pedagógussztrájk törvényes. Egy bíróság sem mondta ki ennek az ellenkezőjét" – írja a politikus.