„Köszönjük
A lényeg

Jakab: A Jobbik visszaszerzi az MZP-től elriadt szavazókat, és marad az összefogásnál

4/04/2022 16:55

| Szerző: Klubrádió

Miután az ellenzék számára kudarcos április 3-i választás után egyszer már nekiment Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, Jakab Péter a Jobbik elnöke ismét megszólalt, és közölte, pártja nem kíván letérni sem a néppárt, sem az összefogás útjáról.

A Jobbik országos elnöksége megerősítette az eddigi néppárti politika helyességét – közölte Jakab Páter pártelnök, a testület április 4-i, hétfői ülése után, egy nappal, az ellenzék által elvesztett parlamenti választást követően.

Azt írta, azok, akik a régi Jobbik szavazóit keresik rajtuk, a régi Jobbik szélsőségektől sem mentes hangját akarják viszonthallani. A Jobbik azonban nem kíván letérni a párt elnöksége által kijelölt néppárti útról, és nem kíván letérni az összefogás útjáról sem.

 
Jakap Péter Forrás: Facebook
 

Jakab pár mondatos üzenetében hozzátette, vissza fogják szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől.

Jakab Péter ezt azután írta, hogy az április 3-a éjfél után egy perccel Facebookon közzétett videóban bírálta Márki-Zay Pétert, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltjét.