„Klubrádió
A lényeg

Ismét tüntetnek a homoszexuálisokat gyalázó törvény ellen

16/06/2021 08:46

| Szerző: Klubrádió

Szerdára tüntetést szerveznek a Sándor-palota elé a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország. A parlament hétfőn szavazott arról a törvényről, ami miközben szigorítja a gyermekek elleni szexuális támadásért kiszabható büntetést, úgy fogalmaz, hogy egybemossa a pedofíliát a homoszexualitással.

Szerdán este hatkor a tüntetők az államfőnek üzennek: „a szeretet erősebb a gyűlöletnél". A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, írja meg a saját történetét, „amikor előbújtál vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra”. Beszámolókat várnak, hogy volt-e pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember, aki segített önmaguk elfogadásában, volt-e olyan iskolai beszélgetés, ahol hiteles információkat lehetett kapni LMBTQI-emberekről, van-e olyan LMBTQI-családtag, ismerős, barát, akit támogatnak, és ha igen, miért és hogyan.

A demonstráción ezeket a leveleket fogják elhelyezni az Áder János hivatalánál. Hétfőn is több ezres tüntetés volt a törvény miatt.