„Köszönjük,
A lényeg

Index: Áder visszautasította a testvérét ért vádakat, miszerint tudott a bicskei pedofil igazgatóról

28/02/2024 07:10

| Szerző: Klubrádió

A volt köztársasági elnök szerint a Demokratikus Koalíció valótlanul vádolta meg húgát a pedofil-ügyben.

"Gy. Németh Erzsébet: Áder János testvére tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként" – közölte a Demokratikus Koalíció.

Gy. Németh, a párt országgyűlési képviselője azt írta, "Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, mégsem történt semmi".

Ezek után "az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rábízott gyerekeket."

Áder János az üggyel kapcsolatban azt mondta az Indexnek:

"Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el."