„Klubrádió
A lényeg

Idea: Csökken a Fidesz támogatottsága, de a keménymag kitart

16/09/2022 09:49

| Szerző: Klubrádió

Minden olyan szavazó, aki a hosszú kampányidőszakban – 2021. szeptember és 2022. március között – csatlakozott a Fideszhez, mostanra eltűnt. A párt támogatottsága a biztos szavazó pártot választók körében 50 százalék.

Tovább folytatódik a Fidesz fokozatos támogatottságvesztése, írja reprezentatív felmérésére hivatkozva az Idea Intézet. Az utolsó, augusztus eleji méréshez képest a teljes népesség vonatkozásában három, a biztos szavazó pártot választók körében pedig egy százalékponttal csökkent a támogatottsága. Mindez összességében azt jelenti, hogy a bejelentett adó- és rezsiemelések óta a teljes népesség körében immár 11, a biztos szavazó pártot választóknál pedig 7 százalékponttal kevesebb választó támogatja a pártot – írja a Telex.

Mindamellett, hogy azok – akiket a kutató "peremszavazóknak" nevez – lényegében eltűntek, a biztos mag kitart, így a kormánypárt támogatottsága az intézet márciusi adatainak felel meg.

Lényegében minden olyan szavazó, aki a hosszú kampányidőszakban – 2021. szeptember és 2022. március között – csatlakozott a Fideszhez, mostanra eltűnt.

Ennek dacára a párt támogatottsága a biztos szavazó pártot választók körében 50 százalék.