„Támogassa
A lényeg

Hibrid közmeghallgatás Gödön, a civileket negligálják

7/10/2023 08:37

| Szerző: Klubrádió

Csak online eljuttatott kérdéseket lehetett feltenni a gödi közmeghallgatáson.

A közmeghallgatás egy olyan esemény, melyre törvény szerint kötelezve vannak az önkormányzatok, évente kell tartaniuk egy ilyen fórumot, ahol a lakosság kérdéseket intézhet és javaslatokat fogalmazhat meg a település vezetése felé.

Gödön csütörtökön tartottak közmeghallgatást, a kivitelezés azonban nem a hagyományos volt. Kammerer Zoltán, a Fidesz által támogatott új gödi polgármester és a városvezetés csak online feltett kérdésekre válaszolt, valódi disputa így nem alakulhatott ki, pedig a folyamatos panaszok a helyi akkumulátorgyárra valószínűleg heves vitákat szült volna. Az indoklás az volt, hogy ezzel a megoldással sokkal több kérdésre tudnak választ adni, mert felgyorsítja a vitát. A helyi civilek szervezete, a Göd-ÉRT Egyesület azonban jelezte, hogy bár 100 kérdést is küldtek a Samsung akkumulátorgyárának bővítéséről, nem kaptak választ a gödi vezetéstől.

Hogy Kammerer Zoltán nemigen szereti a párbeszédet, arra az elmúlt időszakban többször is szolgáltatott példát. Amikor májusban, nem sokkal megválasztása után az ATV kérdezte az akkugyárakról, kisétált az interjúról.

Nemrég a Mérce újságíróját negligálta, aki véletlenül futott össze vele a gödi vasútállomáson, az egykori olimpikon városvezető eltolta a biciklit, majd felpattant rá és elhajtott válasz és köszönés nélkül.

A kreatív közmeghallgatási megoldások nem állnak távol a gödi önkormányzattól. Korábban a Samsung SDI akkumulátorgyárának bővítéséről szóló közmeghallgatásra üzenetrögzítőn lehetett beküldeni a kérdéseket, mely automatikusan lekapcsolt 3 perc után.