„Klubrádió
A lényeg

Házkutatást tartottak Völnernél

15/12/2021 16:33

| Szerző: Klubrádió

Mentelmi joga felfüggesztését követően házkutatást tartottak a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál otthonában.

Azután, hogy kedden felfüggesztette az Országgyűlés a 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, szerdán házkutatást tartott a rendőrség az államtitkári posztjáról lemondott politikus otthonában – hivatkozik értesüléseire a 24.hu.

A képviselő védője, Papp Gábor megerősítette a portál értesüléseit, ám részleteket az ügyvéd nem közölt. Korábban az Alfahír írt arról egy olvasói fotó alapján, hogy Völner nyergesújfalui házánál egy rendőrautó jelent meg, de a portálnak a rendőrség nem erősítette meg a házkutatás tényét. Ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közölte, hogy hamarosan tájékoztatást tervez az ügyben.

A mentelmi bizottság hétfőn támogatta a legfőbb ügyész indítványát Völner mentelmi jogának felfüggesztéséről. Völner nem jelent meg az ülésen, de egyetértett a döntéssel. A bizottság elnökének írt levelében azt állította, hogy a legfőbb ügyész indítványának számos pontja valótlan állításokat tartalmaz, ezekre a nyomozóhatóságnak fog reagálni, miután a parlament is felfüggeszti a mentelmi jogát, és így hivatalosan is meggyanúsíthatják.

Kedden, miután felfüggesztették mentelmi jogát, Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen, ám akkor még nem hallgatták ki, mert nem kapott még idézést, így az ügyészség szerint nem volt „időszerű” a kihallgatása.